Foto Galerij Index

Elymisch

Eryx

Eryx (8)

Erice (TP)

Eryx ligt op de top van een eenzame berg aan de westkust van Sicilië. In de oudheid was dit de plaats van het heiligdom gewijd aan Astarte en één van de steden van de Elimiërs. De Feniciërs eerden de godin en bezochten het heiligdom wanneer ze met hun schepen Sicilië aandeden. Later brachten de Romeinen de cultus van de godin naar Rome waar ze werd vereerd als Venus Ericina.

Segesta

Segesta (35)

Calatafimi (TP)

Segesta is de hoofdstad van de Elymiërs, bevriend met de Feniciërs en de Puniërs. In de hellenistische tijd wilden ze een grootse tempel bouwen en hun stad een Grieks aanzien geven. Het theater behoort tot één van de mooiste op Sicilië. De tempel is nooit afgekomen.

Fenicisch-Punisch

Motya

Motya (75)

Marsala (TP)

Motya was het belangrijkste Fenicisch-Punische stadje in het westen van Sicilië, op een klein eiland voor de kust. Er bevond zich een grote ambachtswijk en in de punische tijd lag er rondom het stadje een stadsmuur met stadspoorten om zich tegen de Griekse tirannen te kunnen verdedigen.

Grieks

Akragas

Akragas (46)

Agrigento (AG)

De Vallei van de Tempels. De archeologische site omvat de belangrijkste tempels en de lagere agorà en de hellenistisch-romeinse wijk tegenover het museum. In 1997 is de vallei van de tempels tot werelderfgoed verklaard door de UNESCO.

Cave di Cusa

Cave di Cusa (12)

Campobello di Mazara (TP)

De Cave di Cusa zijn de tufsteen groeves waar de grote zuilen vandaan komen van de tempels van Selinunte (Selinus). In de groeves zijn half afgewerkt, half uitgehakte delen van zuilen te zien alsof ineens het werk onderbroken werd om nooit meer opgepakt te worden.

Heraclea Minoa

Heraclea Minoa (22)

Agrigento (AG)

Oorspronkelijk door de Grieken van Selinunte gesticht als Minoa kwam het stadje al snel onder poltiek bestuur van Akragas en sinds 409 v C als Heraclea Minoa lag het aan de grens van de Carthaagse invloedssfeer op Sicilië. Een deel van de archeologische site is opgegraven, waaronder het theater, en er is een klein museum waar de vondsten van Eraclea Minoa zijn tentoongesteld.

Megara Hyblaea

Megara Hyblaea (15)

Augusta (SR)

Megara Hyblaea werd gesticht rond 728 v C door de Grieken uit Megara. De kolonie was geen lang leven beschoren, ingeklemd tussen Leontini en Syracuse, uiteindelijk zou Gelo van Syracuse de stad in de vijfde eeuw vernietigen. Pas in de late vierde eeuw v C werd de stad herbouwd in hellenistische stijl.

Selinunte

Selinunte (38)

Castelvetrano (TP)

Selinus (Selinunte) werd in de zevende eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten. De stad bevond zich middenin de oorlogen tussen Grieken en Puniërs en werd door Carthago ingenomen. Selinus en Segesta waren elkaars rivalen in West-Sicilië.

Interessante plaatsen

Cava Ispica

Cava Ispica (18)

Ispica (RG)

De Cava d'Ispica is een archeologisch park in een canyon waar zich een groot aantal grotten en rotskamers bevinden die vanaf de prehistorie in gebruik waren. Hoogtepunten zijn de catacomben en kerken in grotten van de Byzantijnse periode. De site is ook geschikt voor lange wandelingen.

Donnafugata

Donnafugata (10)

Ragusa (RG)

Het kasteel van Donnafugata is een van origine versterkte masseria, hereboerderij. Binnen zijn de kamers in originele staat behouden en opengesteld als museum, er mag niet gefotografeerd worden. Het kasteel is ook gebruikt in de serie van Montalbano

Enna

Enna (18)

Enna (EN)

Enna ligt in het centrum van Sicilië, zonder stranden aan de blauwe zee maar met een heel bijzondere natuurlijke en historische omgeving.

Morgantina

Morgantina (44)

Aidone (EN)

Morgantina is één van de mooiste archeologische sites in centraal Sicilië, het was een oud stadje met Griekse elementen die daar geïntroduceerd werden ten tijde van de Griekse kolonisatie van Sicilië. In het stadje woonden zowel Sikuliërs als Grieken.

Natuurreservaat Saline di Trapani

Natuurreservaat Saline di Trapani (31)

Trapani (TP)

De zoutwinning van Trapani is tot natuurreservaat omgevormd. Sommige zout winningen werken nog en voorzien het publiek van informatie in hun kleine musea. In één van de centrale molens is een restaurant gevestigd waar typisch Siciliaanse gerechten worden geserveerd.

Necropolis van Pantalica

Necropolis van Pantalica (15)

Sortino (SR)

Het natuurpark van Pantalica, Valle dell'Anapo en Torrente Cava Grande. Pantalica is een necropolis uit de bronstijd in een natuurlijke omgeving. Het natuurpark is ideaal voor lange wandelingen in de natuur.

Siciliaanse Barok

Siciliaanse Barok (36)

Ragusa (RG)

De steden van Zuid Sicilië zijn na de verwoestende aardbeving van 1693 opnieuw gebouwd. Deze steden staan nu allemaal op de loijst van Werelderfgoed van de UNESCO. Noto, Modica, Ragusa Ibla, Scicli.

Syracuse

Syracuse (33)

Siracusa (SR)

Gesticht als een Griekse kolonie in het gebied van de Sikels (Siculi) werd Syracuse een bloeiende en machtige polis in de antieke tijd. Nu nog zijn de resten te zien van deze periode in het Griekse theater, het Romeins amfitheater en de in kerk omgebouwde Griekse tempel met een barokke facade.

West-Sicilië

West-Sicilië (53)

De provincie van Trapani in het westen van Sicilië heeft een rijke historie en prehistorie. In de prehistorie vestigden de phoeniciërs zich er en daarna viel het onder Carthaags bestuur. het gebied staat bekend om de rijke wijngaarden, de visserij waaronder de tonijnvisserij, en de zoutwinning.

Zuid-Sicilië

Zuid-Sicilië (11)

De stad Agrigento en de gelijknamige provincie liggen in het zuiden van Sicilië. De stad werd door de Grieken gesticht met de naam Akragas, onder het Romeinse bestuur werd deze veranderd in Agrigentum. Vlak bij de stad liggen de wereldberoemde Griekse tempels.

Museum

Archeologisch museum Paolo Orsi

Archeologisch museum Paolo Orsi (22)

Siracusa (SR)

Het archeologische museum heeft een uitgebreide en belangrijke collectie van vondsten van archeologische sites in Syracuse en omstreken, zoals Megara Hyblaea, Pantalica en Thapsos. Het museum is vernoemd naar één van de belangrijkste Siciliaanse archeologen, Paolo Orsi. In het museum bevindt zich ook een grote collectie aan munten uit de oudheid van Griekse en Punische kolonies op Sicilië.

Archeologisch museum Pietro Griffo

Archeologisch museum Pietro Griffo (25)

Agrigento (AG)

Het archeologische museum van Agrigento heeft een heel uitgebreide collectie die gaat van de vroegste prehistorische artefacten tot de klassieke Griekse periode. Indrukwekkend is het beeld van de Telamon en bijzonder mooi het beeld van de Efebo in marmer.

Museo Archeologico Regionale di Palazzo Varisano

Museo Archeologico Regionale di Palazzo Varisano (8)

Enna (EN)

Het archeologisch museum van Enna heeft een collectie van archeologische vondsten uit de provincie Enna met uitzondering van Piazza Armerina en Aidone (Morgantina)

Museum Torre di Ligny

Museum Torre di Ligny (9)

Trapani (TP)

Een klein museum over de prehistorie en de zee in de Torre di Ligny. Het museum wordt beheerd door vrijwilligers.

Museum Whitaker

Museum Whitaker (34)

Marsala (TP)

Het Museo Whitaker is gevestigd in het voormalig woonhuis van de familie Whitaker en heeft een vrij unieke collectie van archeologische artefacten. Het meest bekende is het marmeren beeld van een jonge wagenmenner.

Romeins

Villa del Tellaro

Villa del Tellaro (5)

Noto (SR)

Romeinse villa bij de rivier de Tellaro beroemd om de mozaïeken uit de vierde eeuw n C

Villa Romana del Casale

Villa Romana del Casale (50)

Piazza Armerina (EN)

Deze Romeinse villa is gebouwd in de jaren 303-337 n C. De mozaïek vloeren behoren tot de grootste en meest bijzondere van deze periode. Helaas was in mei 2012 nog niet de hele villa geopend voor het publiek wegens restauratie van enkele delen van de mozaïeken en ruimtes, pas in juli van 2012 werd de villa opnieuw in zijn geheel voor het publiek toegankelijk.

Thema

Flora en fauna van Sicilië

Flora en fauna van Sicilië (16)

Beelden van de flora en de fauna van Sicilië, net zoals het uitkwam.

Plaatsen van Montalbano

Plaatsen van Montalbano (8)

Siciliaanse sites die voorkomen in de beroemde films van inspecteur Montalbano, naar de detective romasn van Andrea Camilleri

©2019 Motya.info Sitemap Privacy Contact