Sites en evenementen Museo Archeologico Baglio Anselmi

Museo Archeologico Baglio Anselmi

Museo Archeologico Baglio Anselmi

Marsala (TP)

Het archeologisch museum van Marsala is gehuisvest in een oude wijnmakerij aan de kust, de Baglio Anselmi. In het centrale deel zijn de resten van een punisch oorlogsschip tentoongesteld. In de overige zalen zijn de vondsten van de archeologische zone van het antieke punisch-romeinse stadje Lilybaeum te zien. Achter het museum liggen archeologische zone van Capo Boeo.

Museo Archeologico Baglio Anselmi

Het archeologisch museum van Marsala is gevestigd in het oude gebouw van de Baglio Anselmi, op de kaap waar eens het stadje Lilibaeum was gelegen. De baglio Anslemi was één van de wijnmakerijen waar de bekende Marsala werd geproduceerd. In het museum wordt een punisch oorlogsschip van midden derde eeuw voor C tentoongesteld dat in 1971 gevonden was in de buurt van de Stagnone van Marsala. Het is een uniek exemplaar waar nog de oorspronkelijke tekens van de scheepsbouwers op de afzonderlijke delen staan die het mogelijk maakte dit soort schepen snel in elkaar te zetten. Daarnaast heeft het museum een collectie van punisch en romeins aardewerk afkomstig van opgravingen uit Marsala zelf. Het museum is klein maar zeker de moeite waard voor wie van antieke scheepvaart houdt.

Adres: Lungomare Boeo 30, Marsala (TP)

Tel: 0923 952535

Openings tijden: Het museum is momenteel gesloten. De archeologische site is open: Maandag, zondag en feestdagen 9:00-13:30. Van Dinsdag tot en met Zaterdag 9:00-17:30

Prijzen: 2.00 euro

Website: Beniculturali della Regione Sicilia

De informatie is bijgewerkt voor 2016 maar prijzen en openingstijden kunnen variëren

Laatst gewijzigd 14/12/2016

Index

©2019 Motya.info Sitemap Privacy Contact