Sites en evenementen Index

Elymisch

Segesta

Segesta

Calatafimi (TP)

Segesta is de hoofdstad van de Elymiërs, bevriend met de Feniciërs en de Puniërs. In de hellenistische tijd wilden ze een grootse tempel bouwen en hun stad een Grieks aanzien geven. Het theater behoort tot één van de mooiste op Sicilië. De tempel is nooit afgekomen.

Fenicisch-Punisch

Motya

Motya

Marsala (TP)

Motya was het belangrijkste Fenicisch-Punische stadje in het westen van Sicilië, op een klein eiland voor de kust. Er bevond zich een grote ambachtswijk en in de punische tijd lag er rondom het stadje een stadsmuur met stadspoorten om zich tegen de Griekse tirannen te kunnen verdedigen.

Grieks

Akragas

Akragas

Agrigento (AG)

De Vallei van de Tempels. De archeologische site omvat de belangrijkste tempels en de lagere agorà en de hellenistisch-romeinse wijk tegenover het museum. In 1997 is de vallei van de tempels tot werelderfgoed verklaard door de UNESCO.

Selinunte

Selinunte

Castelvetrano (TP)

Selinus (Selinunte) werd in de zevende eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten. De stad bevond zich middenin de oorlogen tussen Grieken en Puniërs en werd door Carthago ingenomen. Selinus en Segesta waren elkaars rivalen in West-Sicilië.

Interessante plaatsen

Morgantina

Morgantina

Aidone (EN)

Morgantina is één van de mooiste archeologische sites in centraal Sicilië, het was een oud stadje met Griekse elementen die daar geïntroduceerd werden ten tijde van de Griekse kolonisatie van Sicilië. In het stadje woonden zowel Sikuliërs als Grieken.

Museum

Archeologisch museum Pietro Griffo

Archeologisch museum Pietro Griffo

Agrigento (AG)

Het archeologische museum van Agrigento heeft een heel uitgebreide collectie die gaat van de vroegste prehistorische artefacten tot de klassieke Griekse periode. Indrukwekkend is het beeld van de Telamon en bijzonder mooi het beeld van de Efebo in marmer.

Archeologisch museum van Aidone

Archeologisch museum van Aidone

Aidone (EN)

Het archeologisch museum van Aidone is gehuisvest in een voormalig klooster, het Convento dei Padri Cappuccini. Er is een uitgebreide collectie te zien van de vondsten van de archeologische site van Morgantina.

Museo Archeologico Baglio Anselmi

Museo Archeologico Baglio Anselmi

Marsala (TP)

Het archeologisch museum van Marsala is gehuisvest in een oude wijnmakerij aan de kust, de Baglio Anselmi. In het centrale deel zijn de resten van een punisch oorlogsschip tentoongesteld. In de overige zalen zijn de vondsten van de archeologische zone van het antieke punisch-romeinse stadje Lilybaeum te zien. Achter het museum liggen archeologische zone van Capo Boeo.

Museo Regionale Conte Agostino Pepoli

Museo Regionale Conte Agostino Pepoli

Trapani (TP)

Het museum Pepoli in Trapani is gevestigd in een voormalig karmelieten klooster. In het museum zijn schilderijen, standbeelden en ambachtswerken, waaronder juwelen, te zien van de hogere Siciliaanse klasse en de kerk.

©2019 Motya.info Sitemap Privacy Contact