Stranden van Sicilië

Sicilië als grootste regio van Italië heeft een kustlijn van 1152 kilometer. Daarbij komen de ongeveer 500 kilometer kustlijn van de kleinere eilanden en eilandengroepen die deel uitmaken van de regio. Langs deze kusten liggen zijn mooie grote maar ook gezellige kleine strandjes te vinden, zowel rotsstranden als witte zandstranden. Hier geven we een overzicht van de bekendste en mooiste stranden en strandjes van Sicilië, maar er zijn er natuurlijk veel meer.

Het noordwesten

In de provincie Trapani ligt de gerenommeerde badplaats San Vito Lo Capo met een schitterend zandstrand tegen een achtergrond van steile bergen. Iets naar het zuidwesten ligt het strand van Guidaloca van Castellammare del Golfo. Daartussen in ligt de Riserva dello Zingaro, een natuurgebied dat alleen te voet betreden kan worden maar waar een aantal kleine baaitjes met mooie stranden liggen.
Het belangrijkste strand voor de inwoners van Palermo is het strand van Mondello, eigenlijk het lido van Palermo. Andere stranden vlak bij Palermo worden veel minder bezocht, maar verder naar het oosten liggen de strandjes van Aspra en Capo Zafferano in de gemeente Bagheria.

Strandkaart van Sicilië

Op zoek naar campings, hotels, agriturismi of B&B kijk op de overzichtskaart van accommodaties op Sicilië voor een selectie van het aanbod

Laatst gewijzigd 11/04/2016
©2019 Motya.info Sitemap Privacy Contact